Vem är jag
Om Natural Horsemanship


Sommarläger
Personlig träning/kortare kurser
Boskapskurs, cutting
Instruktörsutbildningar
Lämna din häst för utb.
Schema
Priser för kurser/lektioner
Anmälningsinfo


Besök även:

Tillbaka

Välkommen!

Naturlig Hästkommunikation, Natural Horsemanship, bygger på ömsesidig respekt, tillit, kommunikation och förståelse. En "dialog" med hästen.

Jag utbildar och hjälper människor till att förstå hästens beteende och människans eget beteende för att kunna bli en bra ledare till sin häst och även få ledarskap över sig själv. Kom ihåg att det alltid är hästen som har problem med människan, vilket naturligtvis leder till problem i relationen, och detta upplevs som att människan har problem med hästen. Det finns inga vildhästar som har beteendeproblem, problemen börjar när människan kommer in i hästens liv och förutsätter att hästen ska fungera som vi själva gör.

Hästar med problem går att "rehabilitera" om människan är villig att göra några väsentliga ändringar i sättet att kommunicera med hästen. NH handlar alltså att få människor att tänka och bete sig annorlunda. Detta hjälper jag dig med att förstå både teoretiskt och i praktiken med din häst.

JH Creative Natural Horsemanship erbjuder helgkurser, endagskurser, sommarläger, instruktörsutbildningar, privatlektioner, lasttränig, NH-utrustning och mycket mer. Boskapskurser som anordnas i samarbete med Göran Lindström tar din kommunikation till en helt ny dimension, där dina ledarskapsegenskaper och skicklighet att guida hästen sätts på roliga prov :-)

Jag bedriver avelsverksamhet på Amerikanska Quarter- och Painthästar och satsar på bra och hållbara brukshästar med stabilt temperament och korrekt exteriör med de allra bästa blodslinjerna inom cutting, reining och working cow och även de lite äldre ranch-linjenra, vilka lämpar sig som underbara fritidshästar och kan även ta dig till de högsta klasserna på tävlingsbanorna i vilken klass du än önskar. Vill du hitta din "Versatile horse" se mer info på www.jhranch.se