Vem är jag
Om Natural Horsemanship


Sommarläger
Personlig träning/kortare kurser
Boskapskurs, cutting
Instruktörsutbildningar
Lämna din häst för utb.
Schema
Priser för kurser/lektioner
Anmälningsinfo

Besök även:

Tillbaka

Om grimskaft

4 meters längd ger tillräckligt med avstånd från hästen så hästen kan uppfatta dina signaler, och du kan uppfatta hästens. Avståndet är också viktigt för att du får en styrka ifall hästen har lärt sig att gå emot tryck. Ju längre rep desto starkare blir du, om du har rätt teknik (hävarmsprincipen). 4 meters rep är fortfarande lätthanterlig, eftersom du behöver lära dig en teknik som du kanske inte är van vid med de korta "vanliga" grimskaft. Många upplever längden som störande i början, men när man har lärt sig tekniken blir repet som en förlängd arm för dig.

Efter att ha lärt dig handskas med ett 4-meters rep och din häst har börjat uppmärksamma signaler från avståndet, kan du sedan avancera till längre avstånd med längre rep.

Jag splitsar mina rep professionellt med hjälp av splitsverktyg, så öglan där haken fästes blir stark och den kan inte glida upp. Även den andra änden splitsar jag snyggt och där fästes en läderflärp för att addera lite tyngd i repänden.

4-meters rep och upp till 6 meter tillverkar jag av 14 mm rep. Rep från 7 meter upp till 12 meter tillverkar jag i 12 mm rep. Längre rep än 12 meter tillverkar jag i 10 mm rep.

Tillbaka