Vem är jag
Om Natural Horsemanship


Sommarläger
Personlig träning/kortare kurser
Boskapskurs, cutting
Instruktörsutbildningar
Lämna din häst för utb.
Schema
Priser för kurser/lektioner
Anmälningsinfo

Besök även:

Tillbaka

Lämna din häst för utbildning!

Du är välkommen att lämna din häst på utbildning under mina instruktörsutbildningar. Detta är ett mycket bra, trevligt och effektivt sätt att få din häst introducerad till ledarskap med människan, och även bli inriden/tillriden/omskolad om du så önskar.

På mina instruktörsutbildningar har vi med - förutom elevernas egna hästar - även inlämnade träningshästar. Dessa hästar kommer att vara ”övningsobjekt” till eleverna.

Hästarna får vara med varje dag, ofta flera gången under dagen. Vi går igenom den elementära ledarskapsfrågan: vem är du, vad vet du? Dem frågorna är livsviktiga för en häst som är ett flyktdjur och bytesdjur. Om människan bevisar sig ”veta” och vara en stark ledare, kommer hästen att finna en trygghet i relationen.

De största problemen hästen ofta upplever med människan är att vi inte förstår språket den försöker förmedla sig genom. Vi kan inte läsa av hästens kroppsspråk, vi förstår inte vad den försöker ”säga”. Dessutom kan vi inte tillfredställa hästens grundläggande behov, trygghetsbehov. Detta leder ofta till beteendestörningar i hästen vilket leder till problem i relationen.

Om du har en häst som du uppfattar du har problem med (=din häst har problem med dig) så är du mer än välkommen att lämna den på en utbildning.

Vi kommer att se till att hitta orsaken varför hästen har problem, och lösa problemen så att hästen kan känna en trygghet och tillfredställelse. Detta innebär framförallt att du själv behöver komma och lära dig hur hästen fungerar. Detta är en viktig del av mina utbildningar: att hästägaren själv ska få gå en grundläggande kurs.

Även om din häst och du inte upplever några problem tillsammans, så kan du lämna den på träning. Det är ett trevligt sätt för en unghäst eller en mer eller mindre ”ohanterad” häst att starta kommunikationen med människan. Du kan lämna din häst på utbildningen om du önskar få den inriden eller inkörd.

Jag tar emot hästar från 1 år och uppåt.

Pris för träning:

  • Del 1: 1 700:-.
  • Del 2: 1 100:-.
  • Del 3: 1 100:-.
  • Del 4: 1 300:-.
  • Del 5: 1 200:-.

Du kan även lämna in hästen för del 6 ovh 7, jag planerar att ta med några hästar med specifika problem. Pris 1 400:-.

Hästens inackordering tillkommer, priset meddelas under våren. Detta inkluderar daglig skötsel. Vill du att din häst ska få hö och/eller kraftfoder, ta med detta. Du kan även köpa torrhö på plats.

Vi planerar in några timmar lite då och då som du kan vara med och öva rent praktiskt med din häst.

Du är alltid välkommen att komma och titta på träningen när som helst under utbildningen och komma med nyfikna frågor.

Mejla mig för vidare info och anmälan.