AVELSSTON

Docs Meesa Lana, “Missy”, quartersto f. 1992

Buckskin. Mankhöjd 152 cm. Min följeslagare sedan 1993. Jag köpte henne som ettåring från uppfödaren i Kalmar. Missy och jag har haft mycket roligt tillsammans under åren.

Väldigt atletisk och snabb i vändningar, med vaksamt psyke. Enormt snabblärd! Dessa egenskaper ärver hon även till sina avkommor. Missy har hög % King-blod och är 90% foundation quarter horse. Registrerad även i FQHA. Se mer info om Foundtation Quarterhästar på www.fqha.com.

Missy är glad pensionär och kommer inte att få fler föl. 

Mer info och bilder >>

Dee Dee Taree, “Diddie”, quartersto f. 2002 *Såld*

Red dun (rödblack) med zebraränder och ål. Mankhöjd 152 cm. Tävlad med många topp-placeringar i reining på amatörnivå, men en skada satt stopp på henne tävlingskarriär. Hennes far, Jacs Deduction, är välkänd i reiningvärlden och en välmeriterad tävlingshäst. 93% foundation quarter horse. Stammen lovar utmärkta reining-, cowhorse-, trail- och ranchhästar. Mycket all around med betoning på reining.

Diddie fick ett stoföl i färgen dun efter All Spirit Of Love den 14 maj. Mer info om fölet hittar du här >> Diddie är konstaterad dräktig med HTB Peppy N Quixote för ett maj 2021 föl. Jag har sålt Diddie men tar tillbaka fölet som föds 2021.

Mer info och bilder >

My Oakie Bee Nice, “Bonita”, quartersto f. 2016 *Såld*

Classic dun champagne (grullo champagne) med zebraränder och ål. Mankhöjd 149 cm. Mycket social, känslig och atletisk häst. Fint performance blod med både reining-, cutting-, cowhorse-, pleasure- och halter champions i stammen. Hennes farfar, Jacs Deduction, är välkänd i reiningvärlden och en välmeriterad tävlingshäst. Stammen lovar utmärkta reining-, cowhorse-, trail- och ranchhästar. Mycket all around men inridningen nu i höst visade talang till att bli riktigt bra cowhorse, snabb i vändningar och väldigt atletisk. 

Bonita fick ett amber dun cream champagne stoföl den 30 maj, e. All Spirit Of LoveMer info om fölet hittar du här >> Bonita är såld och ska åka till sin nya ägare i januari, när fölet är avvant. Fölet är sålt.

Mer info och bilder >>

Hot Blue Hickory 101 “Hickory”, quartersto f. 2004 *Såld*

Grullo (musblack) med zebraränder och ål. Mankhöjd 146 cm. Ett välstammat sto, mycket cowsense, performance pedigree med många cutting-, cowhorse- och reining champions. Jag tog hem Hickory från USA 2008, red in henne och tog 4 föl, hennes första avkomma har tävlat på internationell nivå i reining. Jag har köpt tillbaka Hickory och hon ska gå som avelssto i några år hos mig. 

Hickory är välriden och samarbetsvillig, går fram överallt. Hon fick ett grullo hingstföl e. All Spirit Of Love den 11 maj. Mer info om fölet hittar du här >> Hickory är konstaterad dräktig med All Spirit Of Love för ett juni 2021 föl. Fölet är sålt i magen.

Mer info och bilder >>

Peppy B Show Gun, “Fia”, quartersto f. 2000

Svart. Mankhöjd 150 cm. Ett välstammat sto med Peppy San Badger som farfar, hon har en gammal ranchstam, vilket lovar mångsidiga avkommor med stabilt psyke. Jag ska ha Fia i aveln i ett par år. Hon är tävlad i Tyskland, och har blivit mycket riden och tränad hos förra ägare här hemma. 

Fia fick ett hingstföl i färgen dun den 7e maj. e. All Spirit Of Love. Mer info om fölet hittar du här >> Fia är konstaterad dräktig med All Spirit Of Love för ett maj 2021 föl.

Förra årets hingstföl e. Qalms Sparkling Star är såld. Se mer info om fölet >>. Fia har en avkomma efter samme hingst, HTB Peppy N Quixote, en gold champagne hingst med splashed white och ett blått öga. Han ska tävlas och används nu i avel. Hingstägare www.rialahastgard.se

Mer info och bilder >>

Dunit Smart In Color, “Daisy”, paintsto f. 2014 *Såld*

Bay, homozygot tobiano, ett blått öga. Mankhöjd 150 cm. Mycket varkert tecknad! Daisy är topp-stammad med Hollywood Dunit som farfar och Color Me Smart som morfar. Kommer att bli en talangfull cutting-, reining- eller/och cowhorse! Även en utmärkt all-aroundhäst som är mycket social och mild i vardagen. Fått en mycket bra grund från marken, inriden och riden i skog och mark. Hon är trygg med sin ryttare och har en härlig energi. Jag har gjort ett byte med Katrin Nyman, Daisy mot Hickory, som ska gå som avelssto hos mig. Jag ville ge Daisy en chans att visas på tävlingsbanorna och Katrin vill ta fram henne.

Mer info och bilder >>

Daisys föl:

GONE BUT NOT FORGOTTEN 

Pablo Pepper Quixote, “Pepper”, quartersto 2008-2018

Svart. Mankhöjd 148 cm. Hennes far, Pablo Quixote, är meriterad i cutting, cowhorse och reining på internationell nivå. Pepper är reining- och cowhorsetränad, mycket lovande cowhorse men en skada satt stopp på hennes tävlingskarriär. 88 % foundation quarter horse. Stammen lovar utmärkta reining-, cowhorse- och ranchhästar.

Pepper fick fem jättefina fölungar, alla ston 🙂 och 2018 fölunge My Dual Blue Pablita blev hennes sista. Pepper fick somna in i november 2018 pga en smärtsam skada. R.I.P.

Ginger B Cielo, “Ginger”, quartersto 1999-2018

Palomino. Mankhöjd 148 cm. Cutting- reiningstam per exellence. 

Jag köpte Gingers halvsyster “Blondie” från Schweiz och tävlade henne i några säsonger och köpte sedan Ginger med föl vid sidan.  

Ginger är reiningtränad och tävlad i Tyskland av Steffen Breug. Stammen lovar utmärkta cutting-, reining- och cowhorses. Hennes första avkomma efter Qalms Sparkling Star gjorde tävlingsdebut 2017 och kommer att tävlas i många år framåt, en härlig kille som kommer att gå långt om ägaren vill.

Ginger fick somna in i januari pga en gammal skada som orsakade smärta. R.I.P.