NYHETER

oktober:  bonita hemma på min ranch

Bonita kom hem från inridning i slutet på oktober. Alla mina ston, förutom Missy, har gått ihop med Bonita hos hingsten, eftersom alla mina ston är betäckta med samme hingst, All Spirit Of Love, fribetäckning i en flock. Det mest naturliga :). Roligt med en återsamling av familjen: Bonita är nu i samma flock med sin halvsyster Linda och mamma Diddie. Ser fram emot några ridturer inom snar framtid, och sedan fölet i slutet på maj 2020.

september: “projekt vildhästar” har nu bytt namn till “harmoniska hästar” 

Våra “vildhästar” har nu blivit harmoniska, sociala och tillitsfulla, tre mycket trevliga individer som nu är färdiga för att möta livets utmaningar. Daydream och Salsa har redan fått nya ägare och kommer att tävlas i framtiden, känns riktigt roligt :). Kitty är kvar och är till salu, se mer info om henne på hennes egen sida.

Daydream
Salsa
Kitty

augusti:  bonita på inridning

Jag har köpt tillbaka quarterstoet My Oakie Bee Nice, “Bonita”, f. 2016, som är min egen uppfödning u. Dee Dee Taree. Bonita har en fin exteriör, är väldigt social, extremt atletisk och har dessutom den sällsynta färgen classic dun champagne (svart + black + champagne). Hon är dräktig för ett sent maj 2020-föl. Hon är på inridning just nu och kommer hem till Min Ranch från inridningen hos Katrin Nyman/Mustang Academy i oktober.

juli: “Projekt vildhästar” 

Vi (Katrin Nyman på Mustang Academy och jag) har skaffat oss  “vildhästar”, tre ettåriga quarterston. Vårt mål är att socialisera dem med människan, utveckla deras naturliga talanger med hjälp av Natural Horsemanship, utsätta dem för en massa roliga utmaningar som gör dem till trygga individer så nästa ägare har lätt att utveckla dem vidare.

Åringarna var i princip ohanterade när vi hämtade dem, första lektion var att börja ge efter för tryck, söka sig till eftergift och ledas i grimma. Dom är väldigt läraktiga, tre helt olika personligheter. Två av dem har en gedigen cowhorse/cutting stam och meriterade föräldrar, en är av mycket fint  pleasure/hunter/halter blod.

Dom ska alla få en egen hemsida med en massa bilder och presentation inom kort 🙂

Kitty, Salsa och Daydream, livets skola har börjat

JUNI: ALLA STON betäckta, ULTRALJUDADE OCH DRÄKTIGA 🙂

Peppy B Show Gun dräktig med All Spirit Of Love för ett maj 2020 föl
Dee Dee Taree dräktig med All Spirit Of Love för ett maj 2020 föl
Hot Blue Hickory 101 dräktig med All Spirit Of Love för ett maj 2020 föl

MAJ: DIDDIE HAR FÅTT ETT stoTFÖL

Dee Dee Taree, “Diddie” har fått ett underbart vackert och välskapt stoföl i färgen ljus grulla. Hon är testad för färg och hennes genetiska make up är EeaaDD = äkta svart med blackanlag = grulla (musblack) homozygot för dun så hon ger alltid blackanlag (= ål, zebraränder) till sina avkommor. 

Jag kallar henne för Chiquita Linda för den vackra varelsen hon är :). Hon är efter den välstammade hingsten All Spirit Of Love

Mer info om Linda hittar du här >>

APRIL: FIA HAR FÅTT ETT HINGSTFÖL

Peppy B Show Gun, “Fia” har äntligen fölat, dryga 3 veckor över tiden. Ut kom en välskapt kille i färgen amber champagne (brun + champagne), animal genetics testad Splashed White (n/SW1).

Jag kallar den lille för “Billy” (the Kid), han är efter den gyllene gold champagne hingsten Qalms Sparkling Star

Mer info om Billy hittar du här >>

APRIL: BYTESAFFÄR

Dunit Smart In Color, Daisy, med stoföl från 2018, My Cougar Dunit Smart

Sent i höstas gjorde jag ett tufft val och beslutade att jag byter min älskade Daisy mot min gamla Hot Blue Hickory 101 som jag importerade från USA för 11 år sedan. Beslutet jag tog var för att kunna ge Daisy en möjlighet att komma ut på tävlingsbanorna, hon är ung och talangfull och Katrin vill ta fram henne. Hickory ska gå som avelssto hos mig. Hon har tidigare gett mig fyra fantastiska fölungar.

Hot Blue Hickory 101

Enligt överenskommelsen ska bytesaffären gå i lås när Daisy har fått sitt föl 2019 som jag återtar. Hon fick ett fantastiskt stoföl hos Katrin den 17 april och både Daisy och fölet mår bra och ägarbytet är ett faktum. Jag köpte Daisys mamma i Texas, valde en hingst till henne, hon blev seminerad och dräktig, kom hem till mig och 7 månader senare föddes lilla Daisy, helt perfekt och så efterlängtad. Jag kommer naturligtvis att träffa Daisy med jämna mellanrum och kanske även coacha Katrin inför kommande tävlingar. Det ska bli SUPER spännande :)!

APRIL: Daisy har fått ett stOFÖL

Min fina Dunit Smart In Color har fått sitt andra föl, ett sto e. All Spirit Of Love. 

Jag kallar den lilla för “Iris”, förra fölet blev en “Lily” och mamman är ju en “Daisy”, så den här ljuvliga tjejen fick naturligtvis bli kallad efter en blomma :). Hon har färgen dun tobiano (brunblack skäck) och har en gyllene stamtavla. 

Iris är till salu 🙂

Mer info om Iris hittar du här >>

FEBRUARI: Ny hingst till avel

Quarterhingsten HTB Peppy N Quixote, alias “Mr Q”, tas i avel 2019 och betäcker ett begränsat antal med ston, främst quarter, paint och appaloosa. 

Mr Q har prestationsblod och är avlad för reining och cowhorse och har en gyllene färg, gold champagne. Han bär dessutom en splashed white som ger fina vita tecken på avkommor.

Mer info >>

Januari: MINSKA NER FLOCKEN 

Jag har bestämt mig för att minska ner antalet avelsston inför avelssäsongen 2019 och har sålt en del av mina avelsston. De avelsston jag har leasat har jag nu lämnat tillbaka till sina respektive ägare. 

Denna säsong kommer jag att få tre fölungar, ta en titt på sidan planerade föl 2019. Första fölungen kommer redan i början på april, andra i mitten på april och tredje i mitten på maj. 

Jag har redan börjat planera nästa års föl och håller på och väljer ut hingstar till mina ston. Välkommen att ta en titt på sidan planerade föl 2020. 

Om du är intresserad av någon av fölungarna så kan du boka en redan nu. Mina fölungar har hitintills varit väldigt populära och de går åt rätt snabbt, många valde att förboka under de tidigare åren. Hör gärna av dig på info@minranch.se så berättar jag mer.