26 år tillsammans, Missy och jag 🙂

Mitt intresse för cowboykultur och amerikanska hästar började tidigt i min barndom. Jag köpte min första egna quarterhäst 1993, Docs Meesa Lana, “Missy”, och vi har haft mycket roligt under åren på tävlingar, uppvisningar mm. Hon är numera pensionerad och går kvar på gården som promenadhäst och som sällskap.

Jag har jobbat på rancher i USA på 90-talet och tog hem kunskapen om Natural Horsemanship och startade eget i Sverige. Jag har bedrivit avel och importerat hästar från andra länder (USA, Kanada, Tyskland, Schweiz, Danmark, Belgien) sedan 1998 och under åren har jag valt de bästa individer till mitt avelsprogram och sålt många hästar till både fritidsryttaren och den kräsnaste tävlingsryttaren.  

I både quarter- och painthästaveln satsar jag stenhårt på kvalité! Jag väljer performanceblod med mycket ‘cowsense’ för att få fram atletiska och träningsbara hästar med bra temperament och exteriör, med de bästa egenskaper till cutting, reining och ranch/working cowhorse och har valt ston och hingstar med utmärkta gener för prestation. Mitt hjärta brinner även för appaloosahästen, och jag har importerat, tävlat och avlat appaloosor i många år, men har inga appaloosahästar just för tillfället.

Eftersom jag av erfarenhet har märkt att dessa hästar är väldigt atletiska, snabblärda och arbetsvilliga så har dom en naturlig vilja att arbeta och därmed är väldigt träningsbara, med kapacitet att komma långt i alla tänkbara westernklasser, och även fungera som lugn och trygg kompis och fritidshäst på promenader och utflykter i skog och mark. Jag har valt avelsston samt hingstarna efter träningsbart temperament, bra exteriör, utmärkt stam och även som en extra bonus, en spännande färg